Anem al Supercomputing Center!

Avui us explicarem què és el que vam veure allà. Esperem que us agradi!


Només arribar al jardinet de William Shakespeare, vam anar a veure la placa a on hi ha el nom de l’avi de l’Arlet Puigdollers. L'Arlet ens havia explicat que el seu avi va formar part d’un equip de professors molt important en la pressa de decisions sobre la supercomputadora! Vam buscar una mica i...


La vam trobar! Quina emoció! 😁
Vam entrar a dins de l'edifici i ens van explicar una mica què era la supercomputadora i què feia.

Es diu MareNostrum i serveix per fer investigacions sobre medicina, astronomia, física, ciències, etc. També ens van dir que és com un simulador. Per exemple, poden simular com un coet pot enlairar-se sense necessitat de tenir el coet! Així, si no surt bé, no fa falta construir-lo. També ens van dir que ell solet pot fer en un segon les mateixes operacions matemàtiques que 300 persones! 

I arribà el moment! Entrem a l'habitació on viu el MareNostrum i ... 

No ens l'imaginàvem pas així! Ens va sorprendre molt! No hi havia cap pantalla! Com podia ser?Només hi havia torres, però impressionava moltíssim!
 Hi havia milions de llumetes verdes fent pampallugues.

Estava protegit per uns vidres molt gruixuts per tres raons: fa molt soroll, desprèn molta calor (com 30 assecadors de cabell a la vegada) i per últim perquè cal protegir-lo perquè és molt important i val molts diners! 

Després de veure tot l'embolic de cables que hi havia per la part de sota, vam fer algunes activitats molt divertides per entendre del tot com funciona la supercomputadora, va ser molt divertit!

Aquí us deixem algunes fotografies.


 Fins a la propera entrada!


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

SCRATCH

Investigant el canvi climàtic.